TDK

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Zentai Konzultációs Központja 2014-ben szervezte meg először hallgatói számára a Tudományos Diákköri Konferenciát, mely lehetőséget biztosított a hallgatóknak a bemutatkozásra, a saját kutatásuk és tudások prezentálására, valamint az előadások megtartásában történő tapasztalatszerzésre. Ez volt az úgynevezett 0. Tudományos Diákköri Konferencia, melyen három végzős, szakdolgozatát bemutató hallgató vett részt. Az értékelő bizottság döntése alapján a résztvevők közül Rúzsa Szabina képviselte a Konzultációs Központot a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián.

2015-ben került megszervezésre az I. Tudományos Diákköri Konferencia a Zentai Konzultációs Központban, melyen négy hallgató vett részt, mutatta be saját munkáját s ismertette kutatási eredményeit. Az értékelő bizottság közülük Barát Ádámot delegálta a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciára, ahol Ádám az élő természettudományok szekció legjobbjának járó elismerést érdemelte ki, továbbá ő képviselte a Zentai Konzultációs Központot az anyaintézmény Tudományos Diákköri Konferenciáján is, ahol szintén nagyon szépen szerepelt.

A hallgatók kérésére a 2016/2017-es tanévtől a Zentai Konzultációs Központ megszervezi a Tudományos Diákköri Műhelyt, melynek keretében a hallgatók betekintést nyerhetnek a kutatómunka rejtelmeibe, elsajátíthatják annak fortélyait, megtanulhatnak absztraktot, tudományos publikációt írni s tapasztalatot szerezhetnek a kutatási eredmények prezentálásában egyaránt. Az itt megszerzett tudást kamatoztathatják a Tudományos Diákköri Konferenciákon és segítségükre lesz a továbbtanulás folyamán is.