V. SZIE Regatta –A zentai csapat beszámolója

V. SZIE Regatta –A zentai csapat beszámolója

A Szent István Egyetem első ízben hívta meg a Kertészettudományi Kar Zentai Konzultációs Központjának hallgatóit tanévzáró Regattájára, melyet Szarvason rendeztek meg június 24-26 között.

Zentai kis csapatunk 17 óra körül érkezett meg Szarvasra, ahol gyors regisztráció után mindenki elfoglalta szállását. 19 órakor kezdődött az ünnepélyes megnyitó, ahol egyben kisorsolták azt is, hogy az időmérő futamban ki melyik csapat ellen fog küzdeni. Nekünk a „ Gödöllői Gazdászok – MKK” csapat jutott.

A finom vacsora után lehetőségünk adódott arra, hogy kipróbáljuk a sárkányhajózást. Profi és rendkívül türelmes segítőnkkel tettünk néhány kört, miközben igyekeztünk megtanulni legalább az alapokat.

Ezek után az első estét egy hajnalig tartó retro partyval zártuk, ahol mindenki kirázhatta azokat a bizonyos „bolhákat” 😀 .

Második nap 9 órától nagy lelkesedéssel nekiindultunk az időmérő futamoknak. A mi ellenfelünk, ahogy már említettem a „Gödöllöi Gazdászok-MKK” csapata volt. Annak ellenére, hogy igyekeztünk minden erőnket és tudásunkat beleadni, ők bizonyultak jobbaknak. Mivel az időeredményünk alapján nem kerültünk be a legjobb nyolcba, egy rövid ebédszünet után, a 9.-10. helyért újra hajóba szálltunk. Ezúttal a „Kancellári gálya” csapat ellen, azonban sajnos újra az ellenfél csapat nyert.

17 óra körül, miután az összes futam lezajlott kihírdették az eredményeket, amely alapján a X. helyet értük el. Ezután vacsoráig csendes pihenő volt, melynek során voltak akik várost néztek, fürödtek vagy aludtak egy kicsit. 21 órakor kezdődött egy esti buli a Napestig klubban, ahol hajnalig rophattuk.

Vasárnap reggel 7 órakor indultunk Zentára.

Először is a szervezőknek szeretnénk megköszönni a meghívást, a remek szervezést és a fogadtatást. Mi nagyon jól éreztük magunkat. Az élmény pedig, hogy ott lehettünk minimum egy győzelemmel felért!

A képek az alábbi linken érhetően el:

https://www.facebook.com/SZIE-Kert%C3%A9szeti-Zenta-190543664327726/photos/?tab=album&album_id=1050443485004402